
کشک مانی ماس
کشک یکی از فرآوردههای شیر است که به روش سنتی از جوشاندن، تغلیظ یا خشککردن دوغی که پس از کرهگیری باقی میماند یا از ماست بدون چربی تهیه میشود. کشک بسیار مغذی و دربردارنده کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین ب3) است. این خوراکی خوشمزه میتواند به تامین انرژی مورد نیاز بدن کمک کند. از آنجا که کشک دارای ارزش غذایی بالایی است، بهتر است در برنامه غذایی همه افراد و بهویژه کودکان، ورزشکاران، بدنسازان و مادران باردار قرار گیرد.
خوردن کشک برای خانمهای باردار بسیار مفید است. علاوه بر اینکه پروتئین لازم برای بدن مادر را تامین میکند برای رشد جنین نیز مناسب است. مصرف کشک برای مادران باردار به آنها کمک میکند تا از میزان بالایی پروتئین و کلسیم برخوردار شوند و بهواسطه دریافت این مواد معدنی، جنین با کمبود کلسیم و پروتئین روبهرو نشود.
در کشک هیچگونه مواد قندی موجود نیست لذا برای رژیم لاغری مفید است. استفاده از مقداری کشک قبل از غذا موجب کاهش اشتهای افراد نیز میشود که در کاهش وزن موثر است.
از کشک برای زیباسازی، سلامتی پوست و مو، رفع آفتابسوختگی و عفونت پوست میتوان بهره گرفت.